Actuele berichten
Bridgen en mantelzorg

In gesprek met mantelzorgers bleek dat zij veel hebben aan hun bridge middag. Het bridgen biedt ontspanning en sociale contacten. Het is een gezellige en uitdagende sport die voor iedereen te leren is.

 
Actuele berichten
Uw nieuwe zorgverzekering en mantelzorg 2017

De Consumentenbond heeft in opdracht van Mezzo een overzicht opgesteld met hierin een vergelijking van de vergoedingen voor mantelzorgers.

 
Actuele berichten
Mantelzorgcafé, vooraankondiging

In 2017 zullen we een aantal Mantelzorgcafe’s organiseren waarvoor we u zullen uitnodigen. Hier alvast de eerste data voor het vroege voorjaar.

 
Actuele berichten
Mantelzorgmakelaar De Friesland

De Friesland heeft sinds 2016 een Mantelzorglijn. Daar kan men mee bellen voor informatie en de wat gemakkelijker te beantwoorden vragen rond mantelzorg.

 
Contactgroep
Lotgenotencontact

Contact met mensen om je heen is erg belangrijk om je mantelzorgtaken mee te kunnen bespreken en te delen. Hierbij is begrip voor de situatie waarin je verkeert erg belangrijk. Voor mantelzorgers kan het ook prettig zijn om af en toe ervaringen met een andere mantelzorger te delen.

 
Actuele berichten
Tips keukentafelgesprek

Mezzo heeft een praktische tiplijst voor mantelzorgers gemaakt voor het voeren van het keukentafelgesprek met de gemeente.

Klik HIER om de tiplijst te downloaden.

Mezzo
 
 
Actuele berichten
Regelhulp

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning.

Rijksoverheid
 
Jonge mantelzorgers
Weerbaarheid workshop voor jonge mantelzorgers

Klik op de foto voor groter formaat!

 
Actuele berichten
Mantelzorgcafé

Klik op de foto om te vergroten!

 
Jonge mantelzorgers
Geslaagd funuitje voor jonge mantelzorgers!

Op zaterdag 12 november j.l werd een geslaagde activiteit voor jonge mantelzorgers georganiseerd, een graffiti workshop. Dit in het kader van de dag van de mantelzorg.

 
Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers, jonge helden

“Je kunt ze bewonderen om hun liefde en toewijding, maar ze missen natuurlijk ook veel dingen die anderen wel kunnen doen, omdat ze thuis veel meer verantwoordelijkheden hebben en zorgen. Het is goed om aandacht te besteden aan deze jonge helden ~ Arie Boomsma ~”

 
Actuele berichten
Financieel zakboekje - vol tips en weetjes

Als u voor iemand zorgt verandert er vaak financieel van alles. Allerlei regelingen beïnvloeden uw financiële situatie. Dit boekje wijst u de weg.

Mezzo
 
Actuele berichten
Van en voor mantelzorgers in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

Met behulp van deze site willen we iedereen die voor een ander zorgt informeren en indien wenselijk helpen bij het zorgen voor een naaste in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Je kunt op deze site informatie en antwoorden vinden, maar ook zelf een vraag stellen, je wensen, ervaringen en ideeën aanleveren of reageren op anderen. Actief kennis delen en informatie uitwisselen.

 
 
Actuele berichten
Laatste update

16 februari 2017

 
Laden...