Contactcafés
Parkinson cafe Burgum

Binnenkort starten de bijeenkomsten van Parkinson Café Burgum weer.

Parkinson Café Burgum is een informele ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten, uit een wijde omgeving rondom Burgum.

 
Actuele berichten
Tips keukentafelgesprek

Mezzo heeft een praktische tiplijst voor mantelzorgers gemaakt voor het voeren van het keukentafelgesprek met de gemeente.

Klik HIER om de tiplijst te downloaden.

Mezzo
 
 
Contactgroep
Lotgenotencontact

Contact met mensen om je heen is erg belangrijk om je mantelzorgtaken mee te kunnen bespreken en te delen. Hierbij is begrip voor de situatie waarin je verkeert erg belangrijk. Voor mantelzorgers kan het ook prettig zijn om af en toe ervaringen met een andere mantelzorger te delen.

 
Actuele berichten
Regelhulp

Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning.

Rijksoverheid
 
Dag van de Mantelzorg
Dag van de mantelzorg 2016

Dit jaar is de dag van de mantelzorg op 16 november a.s. Ter gelegenheid hiervan nodigen wij u uit voor de

Theatervoorstelling 'Over de Kopzorg'

De voorstelling wordt zowel in Achtkarspelen als Tytsjerksteradiel uitgevoerd.

 
Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers, jonge helden

“Je kunt ze bewonderen om hun liefde en toewijding, maar ze missen natuurlijk ook veel dingen die anderen wel kunnen doen, omdat ze thuis veel meer verantwoordelijkheden hebben en zorgen. Het is goed om aandacht te besteden aan deze jonge helden ~ Arie Boomsma ~”

 
Actuele berichten
Wensen mantelzorgers in vervulling

Op maandag 10 juli werden drie mantelzorgers naar De Pleats in Burgum ‘gelokt’. Geheel onverwacht kregen zij daar te horen dat hun wensen in vervulling gaan. De verrassing bij de mantelzorgers was groot en voor sommigen was het zelfs emotioneel. Zorgen voor een ander is zo gewoon, maar iets voor jezelf vragen én krijgen is heel speciaal.

 
Actuele berichten
Financieel zakboekje - vol tips en weetjes

Als u voor iemand zorgt verandert er vaak financieel van alles. Allerlei regelingen beïnvloeden uw financiële situatie. Dit boekje wijst u de weg.

Mezzo
 
Actuele berichten
Van en voor mantelzorgers in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

Met behulp van deze site willen we iedereen die voor een ander zorgt informeren en indien wenselijk helpen bij het zorgen voor een naaste in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen.

Je kunt op deze site informatie en antwoorden vinden, maar ook zelf een vraag stellen, je wensen, ervaringen en ideeën aanleveren of reageren op anderen. Actief kennis delen en informatie uitwisselen.

 
Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg
Nieuwsbrief voorjaar 2016

De nieuwsbrief april 2016 is uit!

 
 
Actuele berichten
Laatste update

26 september 2016

 
Laden...